Tarinoita auttamisesta


Miten Pelastusarmeija auttaa avuntarvitsijoita?


Tarinoiden henkilöiden nimet on muutettu ja kuvat ovat esimerkinomaisia.

Janne kärsii vanhempiensa ongelmista

Jannen elämässä on ollut paljon haasteita johtuen isän pitkäaikaisesta työttömyydestä ja äidin päihderiippuvuudesta –
ja onpa hänet kerran jouduttu ottamaan huostaankin.

Näitä tarinoita on maassamme paljon. Auta ihmistä -keräys auttaa Jannen kaltaisia lapsia ja heidän vanhempiaan antamalla taloudellista tukea ja neuvontaa. Lisäksi Pelastusarmeijan lastentapahtumat ja leirit ympäri maata tuovat iloa perheiden elämään. 

"Kesällä minua ei itketä niin usein"

Henna oli jäämässä asunnottomaksi

Saimme jonkin aikaa sitten palautetta eräältä Hennalta, jota keräyksemme oli auttanut selviämään kriisistä. "Ei minulla tässä mitään erityistä ollut mielessä. Soitin vain kiittääkseni vuosi sitten saamastani avusta ja kertoakseni, että sen jälkeen on kaikki mennyt taas hyvin. Olin tosiaan silloin jäämässä asunnottomaksi, mutta te autoitte minua selviämään pahimman yli. Olen siitä teille tosi kiitollinen!"

"...te autoitte minua selviämään pahimman yli."

Erja jäi leskeksi

"Ahdistuksen iskiessä voin nykyään soittaa oma-ohjaajalleni."

"Jäin leskeksi vuosi sitten, kun mieheni menehtyi lääkeaineiden yhteisvaikutukseen. Sitä myötä jäin myös asunnottomaksi, kun yhteinen vuokra-asunto meni alta. Tukeuduin mieheni sukulaisiin, mutta päässäni takoi ajatus, että he tarvitsisivat tilaa surra."

Sosiaalityöntekijän neuvosta Erja oli yhteydessä Pelastusarmeijan tuetun asumisen tiimiin. Hän sai vuokra-asunnon ja tiimin tuen siihen rinnalle. "Ahdistuksen iskiessä voin nykyään soittaa oma-ohjaajalleni. Nykyään onkin niin, etten enää soita kovissa ahdistuksissa, vaan kun on jotain hyvää sattunut”, Erja toteaa helpottuneena.

Arska ajautui yhteiskunnan ulkopuolelle 

Arska on ajautunut, monen asian summana, yhteiskunnan ulkopuolelle. Aiemmin hänellä oli perhe ja työpaikkakin. Sitten tuli suma asioita, jotka johtivat siihen, ettei Arska kyennyt tekemään oikeita ratkaisuja. Kuvioihin tulivat päihteet ja sitten meni kaikki. Arska on jo vuosia asunut tilapäismajoituksissa ja hakenut apua tilanteeseensa vähän joka suunnalta. 

Joku voisi sanoa, että Arska on toivoton tapaus, mutta Auta Ihmistä -keräys on luotu antamaan toivoa kaikille. Nyt Arska saa istua lämpimässä, syödä lämpimän aterian ja juoda kupposen kuumaa kahvia. Lisäksi hän saa vielä mukaansa ruokakassin sekä Pelastuspakkauksen, missä on tuulenpitävät hanskat, kahdet lämpimät sukat sekä kylpy- ja käsipyyhe. 

Arska saa istua lämpimässä, syödä lämpimän aterian ja juoda kupposen kuumaa kahvia

Riia jäi yksinhuoltajaksi 

Silloin kun Riian elämä oli vielä mallillaan, hän ei tullut ajatelleeksi, miten nopeasti kaikki voi muuttua. Kun mies lähti toisen naisen matkaan, Riia jäi äkisti yksinhuoltajaksi. Avioeroa seurasi masennus ja hän mietti, miten ihmeessä selviytyä arjen pyörittämisestä. Erityisesti hänellä oli huoli siitä, selviääkö hän lapsen kasvatuksesta yksin. Rahahuoletkin stressasivat.

Auta ihmistä -keräyksen kautta Riia on saanut taloudellista apua. Toivo paremmasta ja usko tulevaan on alkanut herätä. Riia on kiitollinen siitä, että on ihmisiä, jotka välittävät. Heitä, jotka kohtaavat ja ymmärtävät, ja heitä, jotka antavat taloudellista apua. 

Auta ihmistä -keräyksen kautta Riia on saanut taloudellista apua

 

Martti sai potkut 

Kerran Martillakin oli työ, kaksi pientä tyttöä ja oma rakas vaimo. Kaikki oli ihan hyvin. Jossain vaiheessa tuli kuitenkin liikaa vastoinkäymisiä ja Martin henkinen kantti ei yksinkertaisesti enää kestänyt. Epäonnistuminen johti toiseen ja kierre vain paheni. Hän teki itsekin vääriä valintoja. Kaiken menetettyään hän oli aivan yksin. 

Lopulta Martti tuli luoksemme itseluottamuksensakin menettäneenä. Me kuuntelimme, ymmärsimme ja saimme auttaa. Martti kohtasi vihdoinkin ihmisen, joka ei lyönyt lyötyä. Hän totesikin:

 ”On hienoa, kun tällainen yhteiskunnan hylkiö voi tulla kuulluksi ja ymmärretyksi sen suhteen, ettei aina voi olla oman onnensa seppä."